Samen bouwen

Je wilt graag snel een goede website,  maar hem laten bouwen is je gewoon te duur. Bovendien wil je zoveel mogelijk zelf doen. Je wilt in ieder geval weten hoe je site in elkaar zit, je wilt zelf het onderhoud doen, en je wil niet afhankelijk zijn van een webdesigner …

… aan de andere kant besef je ook wel dat webdesigner een vak is, en dat het maken van een site nu eenmaal tijd kost. Je hebt misschien mijn cursus hier gezien, maar dat is wellicht weer teveel van het goede. Je hoeft niet echt webdesigner te worden: je wilt gewoon één goede website.

Ik heb meer klanten gehad met dit soort wensen, en help hen meestal op de volgende manier:

We bouwen de website samen. Voor de dingen die je zelf wilt kunnen, wijs ik je de weg. Dat doen we telefonisch of via zoom, of tijdens een live-afspraak als je dat prettig vindt.

Ik let vooral op de zaken als snelheid, beveiliging van de site. Voordat we aan de slag gaan, regel je op mijn aanwijzingen een goede en betrouwbare hosting, en eventueel de aansluitingen die je nodig hebt om een webshop te realiseren. Zaken die te technisch worden pak ik separaat voor je op.

Wat je zelf van tevoren doet is bepalen hoe je je website eruit wil laten zien. Jij verzamelt ook zelf je teksten en beeld. Tijdens het samen bouwen zet jij deze content online, ik leer je het menu bouwen, de footer, navigatie etcetera.

Ik ga ervan uit dat we in vier uur samen een simpele website op kunnen zetten: een mooie presentatie zoals jij die wilt, met contactformulier(en), een onbeperkt aantal pagina’s, een blog- of nieuwspagina, social share knoppen en sliders indien gewenst.

Wanneer we kiezen voor één live-sessie, zet ik voor jou voordat we live afspreken de basis van een WordPress installatie en eventueel een webshop op. Tijdens de eerste helft van die middag lopen we de basisinstellingen door, zodat alles meteen goed staat en je in principe weet waar alles zit. Daarna leer ik je hoe je zelf pagina’s, teksten, beeldmateriaal en eventueel producten toevoegt, en bekijken we jouw wensen voor het design.

Vervolgens ga jij de tweede helft van de middag met de content aan de slag, terwijl ik zoveel mogelijk van jouw wensen voor wat betreft de kleuren, de maten, de lay-out en de functionaliteiten doorvoer. We bespreken tenslotte jouw verdere wensen voor je website en hoe we doorgaan. Na deze middag neem ik nog één uur werk mee om voor jou de puntjes op de i te zetten.

Zoals gezegd, misschien doe je dit liever thuis, en stap voor stap, in een paar telefonische sessies waarin je beide in het dashboard werken. In dat geval kunnen we het werk uitsmeren zodat jij tijd hebt om je teksten en beeldmateriaal te zoeken of maken, terwijl ik de website voor je inricht, en je zoveel mogelijk wegwijs maak in het programma.

We kijken hoever we in die vier uur gaan komen: maar het is mij vaker gelukt om in die vier uur een website volledig presentabel online te krijgen. De kans dat we daarin slagen is het grootst als jij precies weet wat je wilt, de content al klaar hebt liggen, en als het (voorlopig) gaat om een simpele website met niet veel meer dan tekst en beeld, een blog, en een contactformulier, en je niet héél specifieke eisen stelt aan het design. Maar alles is bespreekbaar.

Als we klaar zijn, kan je me voor altijd mailen of bellen. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben dan in het kader van ‘nazorg’ redelijk is, dan kijken we hoeveel tijd je van mij nodig zou hebben, en doe ik je een aanbod, dat je natuurlijk altijd kan weigeren. Ik offreer altijd het werk, nooit de uren. Je weet dus precies wat je krijgt voor wat je betaalt.

De prijs die ik hiervoor reken is standaard €425 euro, exclusief BTW. Dit bedrag kan verhoogd of verlaagd worden, als je bijvoorbeeld zeer uitgebreide en specifieke wensen hebt aan functionaliteiten of design, of aan de andere kant heel veel al zelf kan, en je mij slechts voor een paar specifieke dingen nodig hebt. Ik geef je uiteraard een offerte op maat voordat we aan de slag gaan.

Meer weten of gelijk een afspraak maken? Neem direct contact op, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.