Samen je website bouwen
(in één op één workshops)

Je wilt graag snel een goede website,  maar hem laten bouwen is je gewoon te duur. Bovendien wil je zoveel mogelijk zelf doen. Je wilt in ieder geval weten hoe je site in elkaar zit, je wilt zelf het onderhoud doen, en je wil niet afhankelijk zijn van een webdesigner …

… aan de andere kant besef je ook wel dat webdesigner een vak is, en dat het maken van een site nu eenmaal tijd kost. Je hebt misschien mijn cursus hier gezien, maar dat is wellicht weer teveel van het goede. Je hoeft niet echt webdesigner te worden: je wilt gewoon één goede website.

Ik heb meer klanten gehad met deze wens, en help hen graag op de volgende manier:

We bouwen de website samen. We werken in vier of vijf sessies van één tot anderhalf uur via zoom, teams, of welke manier van online contact die jij prettig vindt. Tussen deze sessies door geven wij onszelf huiswerk. Voor de dingen die jij zelf wilt kunnen, wijs ik je de weg en ondersteun ik je. Zaken die te technisch worden pak ik voor je op.

Als voorbereiding voor dit traject is het  belangrijk dat je al een goed beeld hebt van hoe je je website eruit wil laten zien.

Voordat we aan de slag gaan, regel je vervolgens op mijn aanwijzingen een goede en betrouwbare hosting. Aansluitend zet ik dan voor jou de basis van een WordPress installatie op.

Tijdens de eerste sessie lopen we dan de basisinstellingen door, zodat alles meteen goed staat en je in principe weet waar alles zit. Ik leer je hoe je zelf pagina’s, teksten, beeldmateriaal en eventueel producten toevoegt, en we bekijken jouw wensen voor het design.

Vervolgens ga jij vooral met de content aan de slag. Jij verzamelt zelf je teksten en beeld. Ik leer je daarbij ook het menu bouwen, de footer, navigatie etcetera, en ik laat je zien hoe je een eventuele nieuwsbrief bedient.

Ik zal mij ondertussen vooral bezig houden met het technische aspect, en zoveel mogelijk van jouw wensen voor wat betreft de kleuren, de maten, de lay-out en de functionaliteiten doorvoeren. Ik let daarbij ook op de zaken als snelheid, toegankelijkheid en beveiliging van de site.

We bespreken in de vervolgsessies steeds jouw verdere wensen voor je website, de dingen waar je zelf tegenaan loopt, en hoe we doorgaan.

Ik ga ervan uit dat we zo in vier a vijf sessies samen een goede website op kunnen zetten: een mooie online presentatie zoals jij die wilt, geschikt voor alle apparaten en browsers, met een onbeperkt aantal pagina’s, contactformulier(en), een blog- of nieuwspagina, social share knoppen en sliders indien gewenst. De kans dat we hierin slagen is het grootst als jij precies weet wat je wilt, en de content voor een deel al klaar hebt liggen.

Nadat we klaar zijn, zal je me voor korte vragen nog altijd kunnen mailen of bellen.

De prijs die ik voor dit traject reken is standaard €600 euro, exclusief BTW.

Je kan er ook voor kiezen om (eerst) te beginnen met twee lessen, voor €250 euro exclusief BTW. Hiermee is de kop eraf, je bent aardig op weg, je hebt de beginnersfouten vermeden, en je weet waar je informatie kan vinden om zelfstandig verder te gaan.

NB: Het programma en de bedragen kunnen aangepast worden:

… Mocht je bijvoorbeeld wensen hebben voor een site met een loginfunctie, een evenementenplanner of een webshop, dan moet je er rekening mee houden dat we veel meer tijd nodig hebben dan in het standaardtraject is gereserveerd.

… Aan de andere kant is het mogelijk dat je zelf al veel weet en kan, omdat je al ervaring hebt met werken met WordPress, en je me alleen nodig hebt voor de meer specifieke vragen.

Ik bespreek daarom altijd vooraf telefonisch met je wat precies de bedoeling is, en doe je indien gewenst en nodig een voorstel met een offerte op maat.

Mocht je nadat we klaar zijn meer ondersteuning nodig hebben dan in het kader van ‘nazorg’ redelijk is, dan kijken we hoeveel tijd je van mij nodig zou hebben, en doe ik je daarvoor ter zijner tijd een aanbod.

Meer weten of gelijk een afspraak maken? Neem direct contact op, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Via via kwam ik in contact met Kees voor het bouwen van mijn website. Na een aangenaam kennismakingsgesprek zijn we de week erna meteen gestart met het bouwen van mijn website. Elke week hadden we een vast telefonisch contactmoment om de stappen te bespreken. Ik vond het vooral heel fijn dat Kees mij ook elke keer vertelde hoe hij wijzigingen aanbracht aan de website. Zo leerde ik zelf ook hoe dat ik bepaalde aanpassingen kan doen. Inmiddels is mijn website live en ben zeer tevreden over het resultaat! Dank je wel Kees voor de fijne samenwerking!

Susanne Plasschaert – mijnvirtueelassistent.be

Kees maakt techniek begrijpelijk, super down to earth. Volgt jouw proces in bouwen, wat jij op dat moment nodig hebt. En, voegt belangrijke stappen toe die je zeker niet moet overslaan. Kees voelt naadloos aan waar je naar op zoek bent, heeft veel praktische tips om dat voor elkaar te krijgen. Alternatieven ook voor als iets anders moet. En hij weet de finesses van hoe een website net dat tandje meer te geven waardoor het smoel krijgt. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, en veel plezier gehad in het samen maken. #aanrader-big-time!

Noor Christoph