Websites laten bouwen:
geheel ontzorgd voor je website

Je wilt voor jouw bedrijf, stichting of vereniging een professionele website, met werkende content voor jouw bezoekers. En je wilt daarmee goed en professioneel geholpen worden.

Je denkt aan een simpele website, of misschien wil je een zeer uitgebreide website, en gebruik maken van alle kansen van websites op het internet anno nu.

Maar je hebt een drukke onderneming, en je hebt wel wat beters te doen dan urenlang aan een site te werken. En voor jouw personeel geldt hetzelfde, en/of bij hen ontbreekt helaas de know-how. Het technische gedeelte laat je daarom in ieder geval met alle liefde aan een vakman over, en misschien wil je ook advies of hulp voor de content.

Hoe gaat dat in zijn werk, en hoeveel kost dat?

Laten we om te beginnen deze vraag stellen: Niet ieder webproject is even groot. Heb je alleen een simpele website of webshop nodig? Lees dan hier verder.

Wil je een grotere website met een ledenadministratie, een communitysite, en/of de overzetting van een complexe oude website? Lees dan verder onder grotere websites en systemen online.

Bij een simpele website of webshop begint alles bij de basis: voor iedere nieuwe website beginnen we met een basis-website, die direct of later makkelijk uit te breiden is met talloze extra functies.

Klokwerk-Design levert zo’n basiswebsite voor €950, met in ieder geval de volgende eigenschappen en service:

 • Klokwerk-Design maakt (indien nodig) in overleg met jou en/of jouw personeel een uniek en functioneel design, aansluitend bij het product, de huisstijl, en/of de persoonlijkheid/het merk van de klant. Binnen dat design kunnen we zoveel pagina’s toevoegen als de klant wil.
 • Indien gewenst, dan bouwen we binnen het design een aparte portfoliopagina, slideshows, en een contactpagina met contactformulier(en). Je krijgt een dashboard op maat om dit te bedienen.
 • Klokwerk-Design geeft indien gewenst binnen deze aanbieding een workshop over hoe jij (of jouw personeel) na oplevering de site kan bedienen door middel van een handig en snel te leren bediensysteem (WordPress). Je kan na die instructie makkelijk zelf extra pagina’s toevoegen, en teksten en foto’s bijwerken zo vaak als gewenst. Klokwerk-Design blijft ook standby staan voor vragen over die bediening.
 • De site is uiteraard bijzonder goed beveiligd tegen hacking, en geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • De site werkt op alle grote browsers op Apple, Windows en Android-apparaten: voor smartphones en tablets is er een aangepaste en geoptimaliseerde versie
 • Wanneer je dat wenst kan er een newsfeed in de site gebouwd worden, met de mogelijkheid de nieuwsberichten snel te delen via de sociale media: een flinke boost voor verkeer naar je site en voor de vindbaarheid
 • Bij een basissite gaat Klokwerk ervan uit dat de klant zelf de webteksten en de foto’s aanlevert, aan laat leveren, of aansluitend via Klokwerk afneemt. De eerste content zet Klokwerk voor jou of jullie online
 • In WordPress-termen: Klokwerk-Design levert jou een customized thema met een dashboard op maat
 • Over domeinhosting en een domeinnaam geeft Klokwerk-Design je een eerlijk advies – we zoeken in ieder geval een hostingbedrijf met snelle servers en een goede service, waarmee de website optimaal draait voor een eerlijke prijs

Uitbreidingen

Er zijn bovenop dit basispakket veel mogelijkheden tot uitbreiding van de functionaliteiten van je website. Zoals een nieuwsbrief waar mensen zich voor kunnen inschrijven, of online vragenlijsten waarbij in de backend de overzichten bewaard en geordend kunnen worden.

Andere simpele uitbreidingen zijn een twitter-feed, een muziekspeler, meertaligheid, of extra beeldeffecten.

Een greep uit de verdere mogelijkheden:

 • Een webshop, die we vormgeven en inrichten naar jouw wensen: je krijgt ook een opleiding over hoe deze webshop het slimst te bedienen is, en ondersteuning daarmee. Afrekenen via alle bekende betaalmogelijkheden, voorraadbeheer, verzendkostenberekening, kortingscoupons, productvariaties, product-downloads: alles wat jij bedenkt is mogelijk en zit meestal bij de standaard webshop die we installeren en inrichten al inbegrepen
 • Een agenda- of reserveringsmodule, waarin mensen een afspraak kunnen maken of zich voor evenementen kunnen inschrijven, met een reserveringsadministratie in de back-end van de website
 • Een ledenwebsite, al dan niet betaald, met accounts en profielen, waarbij zowel jouw klanten als jijzelf informatie kunnen wijzigen of toevoegen aan het profiel en/of ledenpagina. Het is ook mogelijk om afgeschermde content voor leden neer te zetten
 • Voor veel bedrijven is het aantrekkelijk in de backend van de website een CRM (Contact Relations Manager) en factureringsmodule te laten bouwen, waarmee in één systeem de (online) verkopen, de bezoeken, de klantencontacten, en de financiële administratie kunnen worden bijgehouden
 • Een dergelijke administratie als voorgaand kan al dan niet geautomatiseerde mails uitsturen met een betaal-link. Ook andere maillijsten en mailtrajecten kunnen ingebouwd worden voor een actieve benadering van klanten die zich inschrijven op jouw website of iets gekocht hebben in jouw webshop
 • Indien nodig kan een website ook gekoppeld worden aan een boekhoudprogramma
 • Een online-leeromgeving (LMS), waarbij je mensen kan opleiden via online content en/of live meetings, en de vorderingen automatisch bijhoudt in hun persoonlijke profiel

De mogelijkheden zijn legio. Klokwerk levert elke site zo op, dat bovengenoemde functionaliteiten ook later toe te voegen zullen zijn. Deze functionaliteiten komen apart in de offerte te staan, zodat je weet wat elke module je kost.

Wellicht heb je ook hulp nodig voor je content: goede webteksten die gebruik maken van de laatste kennis van marketing online; zogenaamde Search Engine Optimisation (SEO); een nieuwe huisstijl; en/of mooi en functioneel beeld voor je website. Wij bespreken hoe we daaraan kunnen komen, en of we hier een derde partij voor vragen: tijdens het zoeken daarnaar kan Klokwerk je adviseren over goede en betrouwbare partners.

Wanneer er noodzaak is voor veel afstemming neemt Klokwerk graag voor jou de planning en het centrale management het jouw online project op zich: voor jou een hele zorg minder.

Je begrijpt dat als je van bovenstaande punten veel nodig hebt, het project wel een ander niveau gaat krijgen. Lees verder onder grotere websites en systemen online om te weten hoe zulke meer omvangrijke webprojecten vormgegeven worden.

En verder?

Iedere website heeft een zogenaamde provider nodig: de huur van een computer (server) waar de website op staat. Klokwerk-Design helpt je bij het kiezen van deze provider, lettend op de prijs/kwaliteitverhouding. De kosten voor de ideale provider hangen erg af van het aantal bezoekers dat je krijgt en de functionaliteiten van je website. Reken erop dat de meeste MKB klanten met een serieuze website of webshop genoeg hebben aan een provider van ongeveer een tientje per maand. Goedkopere webhosting kan, maar gaat vaak ten koste van de kwaliteit.  (Veel) duurdere webhosting kan ook, maar dat is doorgaans alleen nodig bij zeer ingewikkelde websites met zeer grote aantallen bezoekers.

Websites met de hierboven onder ‘uitbreidingen’ genoemde functies maken vaak, maar niet altijd, gebruik van betaalde software met jaarlijkse abonnementsgelden. Klokwerk-Design heeft een goed inzicht in welke software tegenwoordig op de markt is, met welke mogelijkheden, voor- en nadelen, en kiest met jou voor de beste optie.

Voor een basiswebsite zoals boven geschreven zijn los van de (jaarlijkse of maandelijkse) kosten aan de provider na oplevering van de basissite geen vervolgkosten. Als klant ben je volledig eigenaar van jouw site, domeinnaam en hostingpakket. Je bent na oplevering onafhankelijk van Klokwerk-Design voor onderhoud en doorontwikkelen van de site.

Je kan je site na oplevering zelf onderhouden. Klokwerk-Design zorgt ervoor jij of je personeel weet hoe dat moet. Bellen met een vraag na oplevering hoort bij de service. Indien nodig kijkt Klokwerk graag nog een paar keer met je mee. Uiteraard maakt Klokwerk-Design het voor je in orde als na oplevering toch iets mis blijkt te zijn met je website.

Vanaf een half jaar na oplevering beheer je je site in principe zelf, of kan je de servicebeurten en het onderhoud ook door Klokwerk laten doen voor €100 per jaar. Als we bij oplevering van je site voorzien dat voor Klokwerk-Design een groot aantal uren zal gaan zitten in aanvullende vragen, praten we verder over een meer uitgebreid servicecontract. Met een website waarin je alleen content (pagina’s, berichten, tekst en beeld) wisselt en toevoegt zal dat echter niet nodig zijn.

Wanneer je na oplevering de site wilt uitbreiden met (bovengenoemde) extra functionaliteiten kan dat altijd: voor zo een traject maken we een nieuwe offerte.

In het standaardaanbod wordt er vanuit gegaan dat de klant tekst en beeldmateriaal zelf aanlevert. Maar het is ook mogelijk je webteksten te laten schrijven, en beeldmateriaal aan te leveren of laten leveren.

Interesse?

Of… twijfel je nog? Geen zorgen, we kunnen gewoon over een kop koffie je wensen te bespreken, om te kijken of en zo ja hoe Klokwerk-Design je kan helpen. Op basis daarvan volgt eventueel een offerte, die je natuurlijk altijd nog kan weigeren. Het intakegesprek zelf is gratis.

Face to face contact vindt plaats in Amsterdam centrum. Op een andere locatie is bespreekbaar, maar dan worden wel reiskosten en een reistijdvergoeding gerekend. Volledige afstemming via de telefoon en e-mail en eventueel Skype is ook mogelijk.

Kijk rustig verder op deze site, of neem meteen CONTACT op om een afspraak te maken.

En uiteraard mag je deze site leuk vinden op facebook, of doorsturen naar een vriend of vriendin: