Meer mogelijk met je website

Verwacht je van jouw website vooral dat mensen er informatie kunnen opvragen, en eventueel een contactformulier in kunnen vullen?

Dan haal je wellicht nog lang niet uit je website wat erin zit.

Een website kan je ook gebruiken om je klanten actief warm te houden, hen zelf met een profiel hun administratie te doen, om zelf je agenda en reserveringen automatisch af te handelen, en tenslotte zelfs om je hele administratie mee te doen. Lees verder

Tip voor zelfbouwers: Hoe maak ik een tekst-animatie zonder plugin?

Vaak grijpen mensen erg snel naar plugins als ze een functie in WordPress willen toevoegen. In veel gevallen is dat heel goed, maar vaak ook is het niet nodig, en maakt het je site onnodig zwaar. Bijvoorbeeld bij het toevoegen van effecten: dit kan tegenwoordig meestal heel simpel, zonder gebruik van javascript.

Als voorbeeld hier een tekst-slider over een stilstaande foto. Volg de stappen stap voor stap op, en je ziet dat het werkt! Als je vervolgens goed kijkt naar de css zal je zien dat je het makkelijk kunt aanpassen naar jouw smaak.

Lees verder

Kwaliteit in webdesign

Dienstverlener, vakman, marketing-specialist

Een goede webdesigner: wat kan die en wat levert hij?

Laat ik eerlijk zijn: bijna iedereen kan met standaard-sjablonen een simpele website in WordPress bouwen. Niet iedereen heeft er tijd voor en/of zin in om zich erin te verdiepen. Dat is de voornaamste reden dat webdesigners werk hebben. Een goede webdesigner is daarmee in de eerste plaats een dienstverlener, die de klant ontzorgt.

Maar tegelijkertijd is een goede webdesigner ook een vakman. Iedereen kan een WordPress-website installeren, maar niet iedereen kan maatwerk leveren. Niet iedereen weet bovendien hoe te vermijden dat een website traag is, of zichtbare storingen vertoont. Bovendien is een standaard WordPress-installatie nog niet veilig tegen hackers en voor crashes.

En daarbij kent niet iedereen de eisen aan een moderne websites, en weet ook niet iedereen hoe een website eruit moet zien die klanten prikkelt om tot actie over te gaan. Een echt goede webdesigner kent ook de tips en trucs om zoekmachines te prikkelen, en is goed op de hoogte van de mogelijkheden van een website voor jouw business.

En verder zoek je iemand die snel en efficiënt de mogelijkheden voor jouw business ziet in samenhang met de moderne webtechnologie. Iemand die snel jouw wensen kan vertalen in IT-oplossingen, en die actief meedenkt voor hoe jij jouw business online kan vormgeven.

Voor deze dingen zoek je dus een goede websitebouwer. Lees verder

Kan het goedkoper? (Grote prijsvechters of een ZZP’er inhuren)

Klokwerk is een eenmanszaak die het werk grotendeels vanuit huis verricht. Geen kantoorkosten dus, en geen extra kosten aan overhead. Vandaar dat de prijzen van Klokwerk-design zo laag zijn.

Kan het goedkoper? Natuurlijk. Sommige webbouwers bieden goedkopere websites aan. Maar kijk echter wel uit wát je eigenlijk bij hen koopt.

Ten eerste: Veel goedkope websites zijn gekoppeld aan een dure hosting. Je betaalt weinig voor de website, maar vervolgens heb je hoge maandlasten. Let hier goed op, het is het verdienmodel van veel ‘goedkope’ websites. Hosting van een kleine website bij een goede provider hoeft niet meer te kosten dan 75 euro per jaar.

Ten tweede: Op de markt zijn veel goedkope sites die je zelf opmaakt in een online programma. Het vergt een minimum aan kennis. De mogelijkheden van de website blijven echter beperkt, en voor iedere extra functionaliteit betaal je bij. Kijk ook hier naar de maandelijkse kosten voor webhosting.

Let verder bij aanbieders die een goedkope website aanbieden op hoeveel zij in rekening brengen voor extra wensen. Wensen die wellicht in het basispakket van Klokwerk al besloten zitten. De meeste webbouwers zijn niet open over de extra kosten. Informeer daarnaar voordat je met ze in zee gaat.

Maar nog belangrijker: veel webdesigners leveren geen goede kwaliteit. Informeer of een webdesigner met standaard thema’s werkt en een zogenaamde pagebuilder, of met een custom theme en een dashboard op maat. Het eerste hoeft niet slecht te zijn, maar over het algemeen zijn de mogelijkheden veel meer beperkt, is de site trager, en meer kwetsbaar voor hackers en uitval. In het slechtste geval koop je een website die continu problemen oplevert met traagheid en uitval, en waarbij uitbreiding van functionaliteiten eigenlijk niet meer mogelijk is.

Tenslotte de optie van zelf bouwen: Iemand die een beetje handig is met computers kan ook zelf een standaardwebsite installeren met WordPress. Je kan verschillende standaard lay outs kiezen met verschillende kleurenpalets en dan je eigen plaatjes en teksten invoeren. Dit kost dan wel wat tijd om het programma eigen te maken, en de kans is groot dat je website niet helemaal aan te passen blijkt aan jouw wensen, of niet goed werkt op alle browsers en apparaten. Wees ook kritisch op de hostingprovider die je kiest. Neem voor dit alles uitgebreid de tijd en verwacht niet meteen professioneel resultaat. Als je die tijd niet hebt of ervoor over hebt, dan kan je beter een professionele webbouwer huren in die alles minstens vijf keer zo snel doet als jij dat zal kunnen. Zoals Klokwerk.

Je kan mijn hulp zowel inroepen als je besluit om zelf aan de slag te gaan, of als je liever je site wilt laten bouwen.

Wel of geen WordPress?

Waarom zou je voor WordPress kiezen, en waarom zou je eventueel voor een ander programma kiezen om je website in te bouwen?

Veel mensen weten het gewoon niet, en kiezen onbewust. Ik zelf heb heel bewust gekozen om wél in WordPress te gaan werken, en me daarin te specialiseren. Maar deze keuze is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het hangt er helemaal vanaf wat je wilt. Daarom zet ik hieronder graag de voors en de tegens van dit programma voor je op een rij. Omdat ik graag wil dat jij ook een bewuste keuze maakt. Lees verder

Gratis advies

Adviseurs en coaches… ze vormen een bloeiende branche. Maar zijn al die adviseurs ook altijd even nuttig?

Sommigen adviseurs zullen ongetwijfeld hun geld dubbel en dwars waard zijn. Anderen adviseren hun klanten miljoenenstrops aan. En weer anderen… tsja, daar valt eigenlijk maar moeilijk van te zeggen hoeveel verschil ze nu eigenlijk maken.

In mijn carrière in de financiële dienstverlening, in de medezeggenschap en in de lokale politiek heb ik tientallen adviseurs, coaches, interim-managers en consultants aan het werk gezien. Al deze mensen laat ik graag in hun waarde – sommige van mijn beste vrienden zijn consultants. Toch bekijk ik dankzij mijn ervaring iedere adviseur met een gezond wantrouwen.

Ondertussen ben ik in mijn business echter óók voor een groot deel adviseur. Maar bij Klokwerk-design blijft het advies een serviceproduct: een gratis dienst naast het bouwen van je website en de hulp die je bij mij inhuurt bij je webcontent. Wat voor advies kan je verwachten? Lees verder

Een goede website: hoe duur moet dat zijn?

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een goede website (laten) maken?

Die vraag houdt veel mensen bezig, en zo kom je wellicht ook op dit blog terecht. Wie met deze vraag gaat googelen kan al gauw door de bomen het bos niet meer zien. Zoveel mogelijkheden en wat is nu het beste? Laat ik proberen zo objectief mogelijk de zaken op een rijtje te zetten. Er zijn inderdaad duizenden mogelijkheden, maar grofweg komen ze eigenlijk neer op drie opties:

  1. budgetkeuze: ik bouw mijn site zelf
  2. één twee drie hup, klaar: een website
  3. geen zin in gedoe: ik laat mijn site bouwen

Ik behandel ze hieronder alle drie:

Lees verder