Kan het goedkoper? (Grote prijsvechters of een ZZP’er inhuren)

Klokwerk is een eenmanszaak die het werk grotendeels vanuit huis verricht. Geen kantoorkosten dus, en geen extra kosten aan overhead. Vandaar dat de prijzen van Klokwerk-design zo laag zijn.

Kan het goedkoper? Natuurlijk. Sommige webbouwers bieden goedkopere websites aan. Maar kijk echter wel uit wát je eigenlijk bij hen koopt.

Ten eerste: Veel goedkope websites zijn gekoppeld aan een dure hosting. Je betaalt weinig voor de website, maar vervolgens heb je hoge maandlasten. Let hier goed op, het is het verdienmodel van veel ‘goedkope’ websites. Hosting van een kleine website bij een goede provider hoeft niet meer te kosten dan 75 euro per jaar.

Ten tweede: Op de markt zijn veel goedkope sites die je zelf opmaakt in een online programma. Het vergt een minimum aan kennis. De mogelijkheden van de website blijven echter beperkt, en voor iedere extra functionaliteit betaal je bij. Kijk ook hier naar de maandelijkse kosten voor webhosting.

Let verder bij aanbieders die een goedkope website aanbieden op hoeveel zij in rekening brengen voor extra wensen. Wensen die wellicht in het basispakket van Klokwerk al besloten zitten. De meeste webbouwers zijn niet open over de extra kosten. Informeer daarnaar voordat je met ze in zee gaat.

Maar nog belangrijker: veel webdesigners leveren geen goede kwaliteit. Informeer of een webdesigner met standaard thema’s werkt en een zogenaamde pagebuilder, of met een custom theme en een dashboard op maat. Het eerste hoeft niet slecht te zijn, maar over het algemeen zijn de mogelijkheden veel meer beperkt, is de site trager, en meer kwetsbaar voor hackers en uitval. In het slechtste geval koop je een website die continu problemen oplevert met traagheid en uitval, en waarbij uitbreiding van functionaliteiten eigenlijk niet meer mogelijk is.

Tenslotte de optie van zelf bouwen: Iemand die een beetje handig is met computers kan ook zelf een standaardwebsite installeren met WordPress. Je kan verschillende standaard lay outs kiezen met verschillende kleurenpalets en dan je eigen plaatjes en teksten invoeren. Dit kost dan wel wat tijd om het programma eigen te maken, en de kans is groot dat je website niet helemaal aan te passen blijkt aan jouw wensen, of niet goed werkt op alle browsers en apparaten. Wees ook kritisch op de hostingprovider die je kiest. Neem voor dit alles uitgebreid de tijd en verwacht niet meteen professioneel resultaat. Als je die tijd niet hebt of ervoor over hebt, dan kan je beter een professionele webbouwer huren in die alles minstens vijf keer zo snel doet als jij dat zal kunnen. Zoals Klokwerk.

Je kan mijn hulp zowel inroepen als je besluit om zelf aan de slag te gaan, of als je liever je site wilt laten bouwen.